Welkom in de wereld van wijnen

Primeur 2019

Sint-Amandsberg    27/06/2020

 

BORDEAUX PRIMEUR 2019

 

Na de onverwachte start van de primeurcampagne 2019 eind mei, krijgen wij veel de vraag “is het de moeite waard om te kopen?”
Ons antwoord hierop is “JA”.

 

Door de wereldwijde Covid 19-crisis kon de primeurcampagne 2019 niet de start nemen zoals andere jaren, het is wel het jaar van de koopjes!  2019 wordt omschreven als evenwichtig en lineair!

 

2019 Is geen subliem jaar zoals 2018 volgens de kenners, maar de verwachtingen zijn wel eensgezind optimistisch en ontegensprekelijk, vele wijnen halen dan ook hetzelfde niveau.  Het lijkt erop dat de wijngaarden zich zachtjes weten aan te passen aan de nieuwe omstandigheden van meer zon, warmte en droogte.  De kenners spreken van wijnen met een mooie balans tussen fruit, tannines en de alcohol, een typische Bordeauxstijl die uitmond in een verfijnd en elegant millésime.  De belangrijkste karakteristiek van het millésime 2019 is de grootte van de druif of eerder gezegd zeer kleine omvang, ze zijn minstens even rijk aan suikers maar hebben ook meer aciditeit, kleur en tannines.

 

Onze mening: rust op onze ervaring en kennis van de kastelen die we al decennia lang opvolgen.  Door onze vertrouwensrelatie en onze positionering in Bordeaux zelf kunnen we goed inschatten welke kastelen prijs/kwaliteit betrouwbaar zijn.  De wijnen die ik reeds geproefd heb zijn van een zeer goede kwaliteit, een klassieke jaargang met frisheid, rijpheid, diepte en finesse.
De rode wijnen hebben een heerlijke frisheid, zijn evenwichtig, rijk en elegant, met zachte tannines, veel diepte, finesse en bijzonder smaakvol.  Ook de witte Bordeaux wijnen zijn uitzonderlijk met frisheid, intens fruitige aroma’s en een expressieve smaak met soms exotische toetsen, heel geslaagd.

 

Nu de prijzen gekend zijn, kunnen we zeggen dat 2019 gegarandeerd een millésime is, waar je koopjes zal kunnen doen!  Je kan spreken van een gemiddelde daling tussen 20 à 25 procent.
Een jaar om niet te missen en om te investeren, u zal er meer plezier aan hebben dan het geld op uw spaarboek!

 

Wij zullen u regelmatig via deze weg op de hoogte houden van de reeds uitgekomen wijnen.  Hebt u een persoonlijke verlanglijst, dan mag u deze zeker doorgeven.  Wij houden U dan op de hoogte van zodra we meer nieuws hebben.

 

Wenst u meer informatie betreffende ons aanbod en prijzen van deze Primeur wijnen, gelieve contact te nemen
op 09/228 27 92 of via info@cavesstamand.be.
Gelieve uw interesse of bestelling door te geven via mail, wij houden u dan zo spoedig mogelijk op de hoogte van de beschikbaarheid.

 

Primeurwijnen 2019  DOWNLOAD HIER ONZE LIJST

 

Met vineuze groeten.
Luc en Guillaume Morel, Xavier Willems